Building costs

Building costs

Message par chandy » 14 Mai 2018 20:17

On my first turn, when I try to build in a cloth city, it asks for 10 sesterii instead of 5 . I thought the rule says 5 sesterii. There are no other houses in the city. Why is the cost double?
chandy
 
Message(s) : 8
Inscription : 22 Mai 2017 2:33
Localisation : Texas, US

Re: Building costs

Message par frederic.moulis » 14 Mai 2018 20:52

game number please ;)
Avatar de l’utilisateur
frederic.moulis
Premium
Premium
 
Message(s) : 3276
Inscription : 15 Déc 2012 14:57
Localisation : Tours

Re: Building costs

Message par frederic.moulis » 14 Mai 2018 20:59

game #29304 : cloth villa does not cost 10 for me, only 5, if I try to play for you.
Avatar de l’utilisateur
frederic.moulis
Premium
Premium
 
Message(s) : 3276
Inscription : 15 Déc 2012 14:57
Localisation : Tours

Re: Building costs

Message par chandy » 14 Mai 2018 21:39

I am playing this for the first time on boiteajeux :(..how are you able to play for me?..sorry not really familiar with the site. This is what I did. Click architect card. Select confirm. Then I move my land colonist to road between Roma and Casinvm. Move sea colonist to path between Roma and Panorvm.then I select Casinvm to build on cloth city (on casinvm)..pop up shows 'brick, cloth , 10'
chandy
 
Message(s) : 8
Inscription : 22 Mai 2017 2:33
Localisation : Texas, US

Re: Building costs

Message par chandy » 14 Mai 2018 23:40

Ok..though it shows 10 sestertii, it only takes 5.
chandy
 
Message(s) : 8
Inscription : 22 Mai 2017 2:33
Localisation : Texas, US

Re: Building costs

Message par covadis » 15 Mai 2018 6:52

chandy a écrit :Ok..though it shows 10 sestertii, it only takes 5.

And frederic.moulis can play for you because he did the adaptation online :)
Avatar de l’utilisateur
covadis
 
Message(s) : 3120
Inscription : 15 Fév 2006 15:17
Localisation : Le Mans

Re: Building costs

Message par frederic.moulis » 15 Mai 2018 6:53

it shows 5 to me when city is empty
it shows 10 as soon as your villa is built
logical ;)
Avatar de l’utilisateur
frederic.moulis
Premium
Premium
 
Message(s) : 3276
Inscription : 15 Déc 2012 14:57
Localisation : Tours

Re: Building costs

Message par frederic.moulis » 15 Mai 2018 6:54

covadis a écrit :
chandy a écrit :Ok..though it shows 10 sestertii, it only takes 5.

And frederic.moulis can play for you because he did the adaptation online :)

one VP for covadis
Avatar de l’utilisateur
frederic.moulis
Premium
Premium
 
Message(s) : 3276
Inscription : 15 Déc 2012 14:57
Localisation : Tours

Re: Building costs

Message par chandy » 15 Mai 2018 15:03

Thanks guys..but isn't it more logical to show the current building cost instead of the cost another player has to play after I build?.
chandy
 
Message(s) : 8
Inscription : 22 Mai 2017 2:33
Localisation : Texas, US

Re: Building costs

Message par frederic.moulis » 15 Mai 2018 15:18

chandy a écrit :Thanks guys..but isn't it more logical to show the current building cost instead of the cost another player has to play after I build?.

Yes, it is. And this is how it already works.

If you do not click on the city, the popup shows the current cost : 5 sestertii + brick & cloth
If you click on the city (on building phase), your villa is built, your ressources are spent (once again, 5 sestertii + brick & cloth) and now, as there is one villa in the city, the new cost is... drum rolls... 10 sestertii + brick & cloth
Avatar de l’utilisateur
frederic.moulis
Premium
Premium
 
Message(s) : 3276
Inscription : 15 Déc 2012 14:57
Localisation : Tours

Re: Building costs

Message par chandy » 16 Mai 2018 3:47

I see.. Thanks!! :D
chandy
 
Message(s) : 8
Inscription : 22 Mai 2017 2:33
Localisation : Texas, US


Retour vers Concordia

Qui est en ligne ?

Utilisateur(s) parcourant ce forum : Aucun utilisateur inscrit et 0 invité(s)

cron